Gaşc"A" Nebună

duminică, 6 iunie 2010

Distribuie si prietenilor tai acest articol :
Sportul Studenţesc, cea mai veche echipă, în activitate, înfiinţată în România, a învins duminică Gloria Buzău şi, matematic, a promovat în Liga 1, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Prima prezenţă în Divizia A a "alb-negrilor" a fost consemnată în anul 1937. Echipa antrenată de Coloman Braun-Bogdan, condusă în teren de căpitanul Duce Coe, era formată din jucători foarte tineri, majoritatea studenţi şi elevi. Printre ei se regăsea şi Gică Popescu, atacantul naţionalei şi viitorul preşedinte al FRF (1963-1967), care avea, la acea vreme, doar 17 ani. După război a urmat o perioadă sumbră pentru mişcarea studenţească din Bucureşti, asociată de regimul comunist cu Garda de Fier, implicit şi pentru clubul sportiv care o reprezenta. La începutul anilor '70, Sportul Studenţesc şi-a regăsit identitatea sub conducerea lui Emil Barbu "Mac" Popescu şi a reuşit o nouă promovare cu antrenorul Nelu Motroc. Până în '89, Sportul Studenţesc a fost una dintre cele mai competitive formaţii din campionat, dar schimbare de regim a bulversat din nou viaţa echipei din Regie. Alb-negrii s-au confruntat mereu cu o severă lipsă de fonduri, chiar dacă în tricoul "Găştii Nebune' au evoluat întotdeauna nume importante ale fotbalului autohton, inclusiv patru golgheteri ai României.

Actuala conducere a preluat destinele echipei în urmă cu zece ani, într-un moment în care aceasta se zbătea să scape de retrogradarea în al treilea eşalon şi după numai doi ani a reuşit să revină cu Gigi Mulţescu pe prima scenă a fotbalului românesc, având un lot foarte tânăr alcătuit, în mare parte, din fotbalişti formaţi în propria pepinieră. Următoarea promovarea a fost extrem de spectaculoasă, atât din punct de vedere al liniei de clasament, cât şi a jocului încântător prestat. În sezonul 2003-2004, Sportul Studenţesc a avut o medie de peste 3 goluri pe meci, raport ce vorbeşte de la sine despre forţa echipei pregătite de Dan Petrescu (tur) şi Gavril Pele Balint (retur).

La finalul sezonului 2005-2006, Sportul Studenţesc a obţinut cea mai bună performanţă de după Revoluţie, locul 4, dar în birourile federale s-a hotărât retrogradarea echipei, prin retragerea licenţei de club profesionist, la o lună şi jumătate de la acordarea acesteia, fără să existe elemente noi la dosar care să justifice decizia. Patru ani de zile studenţii au fost printre favoriţii seriei I, dar până la venirea lui Tibor Selymes pe banca tehnică au avut rezultate dezamăgitoare. Primele semne ale redresării au apărut în returul campionatului trecut cu Florin Motroc la conducere, însă inconstanţa rezultatelor a mai amânat pentru un an promovarea în prima ligă.

Sportul Studenţesc revine în Liga I în momentul în care Pandurii Târgu Jiu, principala beneficiară a retrogradării "Găştii Nebune" la masa verde, a luat calea eşalonul secund, ceea ce pentru suporterii din Regie reprezintă un act tardiv de reparaţie morală. Precedentele promovări au fost obţinute datorită tinereţii şi entuziasmului. În acest sezon, Sportul Studenţesc a mizat pe experienţa fotbaliştilor săi, nucleul "dur" al echipei fiind format din jucători de peste 24 de ani.

Lotul Sportului

Portari: Adrian Viciu (19), Sorin Popescu (25), Vladimir Niculescu (23)
Fundaşi: Răzvan Farmache (31), Raul Ciupe (26), Dean Beţa (19), Răzvan Patriche (24), Codruţ Cioranu (19), Sebastian Ghinga (23), Ştefan Stere (26), Constantin Secăreanu (28), Daniel Lung (23), Liviu Rusu (29), Lucian Cazan (20)
Mijlocaşi: Marius Postolache (26), Costin Gheorghe (21), Florentin Cruceru (29), Andrei Lungu (21), Cristian Irimia (28), Nicola Vasile (25), Lucian Cheţan (25), Ionuţ Târnăcop (23), Marius Nae (29)
Atacanţi: Costin Curelea (25), Viorel Ferfelea (25), Leonard Dobre (17), Andrei Truţă (19), Silviu Păuna (23), Octavian Chihaia (29)
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu