Azi de la ora 19,00: Olimpia Balti - Dinamo Bucuresti in turul II preliminar al Europa League

joi, 15 iulie 2010

Distribuie si prietenilor tai acest articol :
Olimpia Bălţi
Vedeta Olimpiei Bălţi, Alexandru Cheltuială, spune că gruparea din Moldova este foarte motivată să învingă în partida cu Dinamo şi dezvăluie că este suporterul ambelor rivale bucureştene: "Ţin şi cu Dinamo, şi cu Steaua în Liga I. Sunt un fan al fotbalului românesc, îmi place cum se joacă. Suntem încrezători în forţele noastre, abia aşteptăm să evoluăm contra lui Dinamo. Nu ştiu cum se comportă patronii de cluburi în România, nu e treaba mea să comentez asta. Gigi Becali e renumit şi aici, mereu apare la televizor. Noi suntem motivaţi, vrem cu toţii să ajungem în turul următor. Cred că Marius Niculae este cel mai periculos om al lor şi de N'Doye am auzit. Sper să avem stadionul plin, ne aşteptăm să evoluăm în faţa a 12.000 de spectatori".
Serghei Chiseliov, acţionarul majoritar al Olimpiei, spune că a auzit despre "performanţele" istorice ale lui Dinamo în cupele europene în faţa unor adversari mai slab cotaţi, gen Nentori Tirana sau Knattspyrnufelag: "Vrem să intrăm şi noi în istoria clubului Dinamo alături de celelalte echipe mici care au reuşit eliminări importante. Am fi mîndri de o asemenea poziţie!".
Nicolae Bunea, antrenor Olimpia Bălţi: "Dacă noi vom fi eliminaţi, nu va însemna nici o tragedie. În schimb, pentru Dinamo ar fi un dezastru să iasă din competiţie. Va fi o presiune foarte mare pentru ei".Vladimir Vitiuc, preşedinte Olimpia: "Dinamo trece acum printr-o perioadă gen perestroika. Putem să profităm de aceste momente nesigure pe care le traversează". Gheorghii Ovseanicov, atacant Olimpia "Am trecut de Lankaran, iar cu Dinamo ne pregătim pentru meciurile cu Liverpool din turul trei preliminar al Europa League. Vom avea un moral bun după o nouă surpriză!".

Echipa probabilă: Paşenco - Ogada, Orlovschi, Ovseannicov, Robens - Tcaciuc, Cheltuială, Paseciniuc, Valuţa - Camara, Adaramola; Antrenor: Nicolae Bunea

Dinamo Bucureşti
Dinamo pleacă astăzi la Chişinău pentru a juca primul meci din turul preliminar din Liga Europa, împotriva celor de la Olimpia Bălţi. Elevii lui Andone vor ajunge în Moldova după un zbor de aproximativ o oră şi se vor caza la hotelul Leograd. La ora 18:00 vor susţine antrenamentul oficial, iar mîine, înainte cu cîteva ore de începerea partidei (19:00), au programată o sesiune de autografe, de 60 de minute, dedicată suporterilor alb-roşii din Republica Moldova. Partida tur Olimpia Bălţi - Dinamo nu va fi televizată.
"Câinii" au vizionat DVD-ul meciului Khazar Lankaran - Olimpia Bălţi (1-1) şi şi-au spionat adversarul de mâine seară. După vizionare, mesajul lui Andone către echipă a fost: "Nu vă jucaţi cu ocaziile la Chişinău! Fiţi atenţi la fiecare oportunitate şi, dacă puteţi, marcaţi de două ori dintr-o singură fază! Adică, pe româneşte, să dăm goluri ca să nu ne facem viaţa grea".
Cornel Dinu consideră că elevii lui Ioan Andone trebuie să demonstreze la Chişinău că merită statutul de favorită în faţa grupării moldoveneşti Olimpia Bălţi: "Dinamo intră într-un moment foarte interesant care ar trebui să ne dea de gândit. Teamă trebuie să-ţi fie de orice adversar, de orice situaţie. Noi avem prima şansă şi ar fi normal să ne-o valorificăm, sperăm să fie aşa şi să ne pregătim pentru tururile următoare în săptămânile ce vin. Olimpia trebuie respectată din toate punctele de vedere".

FC Dinamo a făcut publică lista cu fotbaliştii care vor putea evolua în turul II preliminar al Ligii Europa, pe care nu se găseşte jucătorul brazilian Helder Mauricio da Silva Ferreira, care semnase în această vară un contract pe un sezon cu gruparea "alb-roşie". Pe lista trimisă de FC Dinamo la UEFA pentru meciurile cu Olimpia Bălţi, din turul II preliminar al Ligii Europa, se găseşte însă fundaşul bosniac Ajdin Maksumici, care a evoluat ultima oară la FK Sarajevo, şi pe care antrenorul Ioan Andone l-a testat în cantonamentul din Austria. Lista A publicată pe site-ul oficial al FC Dinamo este următoarea: 1. George Curcă, 12. Cristian Bălgrădean - portari; 2. Zie Diabate, 3. Cristian Pulhac, 4. Cosmin Moţi, 21. Dragoş Grigore, 25. Adrian Scarlatache, 27. Sergiu Homei, 28. Ajdin Maksumici, 30. Juan Pablo Garat - fundaşi; 5. Djakaridja Kone, 6. Laurentiu Rus, 7. Ianis Zicu, 8. Cătălin Munteanu, 20. Adrian Cristea, 22. Gabriel Torje, 24. Vojislav Vranjkovici, 26. Andrei Mărgăritescu, 29. Ousmane N'Doye - mijlocaşi; 9. Marius Niculae, 14. Georgian Păun, 17. Andrei Cristea, 19. Liviu Ganea, 99. Claudiu Niculescu - atacanţi. Lista B: 34. Andrei Manyur (portar), 35. George Prodescu, 36. Gabriel Simion, 37. Răzvan Cazacu, 38. Daniel Stanca (fundaşi) 10. Marius Alexe, 33. Raphael Stănescu, 39. Viorel Ştefan (mijlocaşi).

Brazilianul Helder tinde să devină eroul unei adevărate telenovele în Ştefan cel Mare. N-a fost trecut pe lista UEFA, nu este accidentat, iar şefii "câinilor", de la preşedintele Badea şi până la antrenorul Andone, susţin că fundaşul dreapta n-ar fi primit de 6 săptămîni "cartea verde" de la Nancy! Cu toate că francezii şi-au dat de atunci acordul pentru împrumutul pe un an. "Nu înţeleg de ce nu apar pe acea listă! Nu sunt accidentat, mă simt bine şi printre colegi, şi la antrenamente. Altceva nu ştiu. Cred că sunt tratat ca fiecare alt jucător de la Dinamo. Nu ştiu nici de vreun transfer la Lokomotiv Moscova, în Brazilia sau la vreo altă echipă. Nu aş vrea să plec, doresc să continuu la Dinamo şi să joc în grupele Europa League", a precizat sud-americanul.
Ajdin Maksumici a semnat săptămâna trecută cu Dinamo un contract pe două sezoane, cu opţiune pe încă unul. La finalul săptămînii, fundaşul de 25 de ani a plecat în Bosnia pentru a-şi prelungi viza pentru România. Maksumici a primit viză pentru următoarele trei luni, iar mîine dimineaţă va reveni în Bucureşti, urmînd să facă deplasarea cu echipa la Chişinău pentru partida de joi, cu Olimpia Bălţi, din turul doi preliminar al Europa League.

Zicu nu a fost luat în lot pentru partida cu Olimpia Bălţi, întrucît transferul său la Rapid şi venirea lui Grigorie la Dinamo se vor rezolva pînă vineri.
Echipa probabilă: Curcă - Homei (Scarlatache), Moţi, D.Grigore, Pulhac - Torje, N'Doye, Adrian Cristea (Mărgăritescu), Căt.Munteanu - Andrei Cristea, M.Niculae; Antrenor: Ioan Andone; Accidentaţi: Dolha, L.Goian; Va mai lipsi: Helder [nu a fost trecut pe lista UEFA]

Andrei Cristea este dorit de Newcastle, proaspăt promovată în Premier League. Dailimail.co.uk precizează că formaţia "coţofenelor" ar fi de acord să plătească 1,5 milioane de lire. Englezii vor ca atacantul de 26 de ani să vină în Anglia pentru teste fizice şi medicale.

Nicolae Badea spune că pe adresa clubului au sosit mai multe intenţii pentru transferul "câinilor": "În cazurile lui Pulhac, Andrei Cristea şi Marius Alexe există interes din partea unor cluburi din Spania, Italia, Anglia sau Germania, dar deocamdată nu este exprimat în contactarea clubului şi în sensul începerii demersurilor pentru un transfer propriu-zis".
Manisaspor, locul 14 în sezonul trecut în prima ligă din Turcia, e interesată de Marius Niculae. S-a discutat deja despre posibilitatea perfectării afacerii, iar "câinii" au transmis că ar agrea un împrumut pe un sezon pentru 200.000 de euro, cu opţiune de transfer definitiv pentru alţi 500.000 de euro. Turcii se află momentan în cantonament şi au transmis roş-albilor că vor da un răspuns concret la finalul acestei săptămâni.

Transferurile "câinilor" din pauza de vară:
Au venit: Kristijan Naumovski -Macedonia- (portar, FK Rabotnički Skopje), Cristian Bălgrădean (portar, FCM UTA Arad), Sergiu Homei (fundaş, Gloria Bistriţa), Juan Pablo Garat -Argentina- (fundaş, Club Atlético Tigre), Helder Maurico Da Silva Ferreira -Brazilia- (fundaş, Rapid Bucureşti), Cătălin Munteanu (fundaş, FC Braşov), Ajdin Maksumić -Bosnia- (mijlocaş, FK Sarajevo), Ştefan Grigorie (mijlocaş, Rapid Bucureşti), Liviu Ganea (atacant, Astra Ploieşti), Georgian Păun (atacant, Politehnica Iaşi)

Au plecat: Francisco Molinero -Spania- (fundaş, pus pe lista de transferuri), Martin Živný -Cehia- (fundaş, pus pe lista de transferuri), Cristian Daminuţă (mijlocaş, AC Milan), Cornel Predescu (mijlocaş, Gloria Bistriţa), Ianis Zicu (mijlocaş, Rapid Bucureşti), Gabriel Boştină (mijlocaş, Universitatea Cluj), Florin Bratu (atacant, Litex Lovech)

Meciurile "câinilor" din pauza de vară:
27.06.2010: Dinamo Bucureşti - FC Hochfilzen 10-0
28.06.2010: Dinamo Bucureşti - Maccabi Haifa 1-1
30.06.2010: Dinamo Bucureşti - FK Austria Wien 3-4
01.07.2010: Dinamo Bucureşti - Universitatea Cluj 0-1
02.07.2010: Dinamo Bucureşti - Lokomotiv Moskva 0-1
04.07.2010: Dinamo Bucureşti - FC Red Bull Salzburg 1-2

Dinamo are in cupele europene doua rezultate rusinoase, fiind eliminata de "17. Nentori" Tirana (1986-1987, in Cupa Cupelor, 0-1 şi 1-2) si de KR Reykjavik (1997-1998, în Cupa UEFA, 0-2 şi 1-2). Înainte de a începe noul sezon al Ligii 1, "câinii" trebuie sa fie foarte atenţi la dubla-manşă cu moldovenii, fiindcă o eventuala eliminare ar face ca relaţiile dintre suporteri si conducere/jucatori, si aşa tensionate, sa devină critice. Fanii "alb-rioşilor" sunt extrem de nemulţumiţi de campania de achziţii din pauza de vara, iar un eventual insucces la Chişinău le-ar da apala moara sa inceapa scandalul. Dinamo are totuşi un nume si ar fi de dorit sa nu-si murdareasca palmaresul si in faţa unei echipe precum Olimpia Bălţi. În plus, România trebuie să urce în acest sezon un loc în clasamentul coeficienţilor pentru a avea sigur şi în 2012 o echipă în grupele CL. După 3 ani slabi în Europa, România va începe acest sezon pe locul 13 în clasamentul coeficienţilor UEFA.

Sportissimo va recomanda: Olimpia Bălţi - Dinamo Bucureşti este in mod normal meci de X2. Gazdele au un moral bun după ce au reuşit sa treaca de azerii de la Khazar Lankaran (0-0 acasa si 1-1 deplasare) si spera sa produca o nou surpriza. Moldovenii stiu ca pornesc cu şansa a doua, dar au vazut in sezonul trecut, in grupele UEL, ca Sheriff Tiraspol a reuşit doua meciuri egale cu Steaua Bucureşti (0-0 şi 1-1) si vor face tot posibilul sa nu abordeze meciul de maine cu frica. În plus, vor juca pe o prima de 20.000$ (care o vor împărţi dacă trec de Dinamo), cel mai mare bonus din istoria Olimpei. Oaspeţii vin dupa un stagiu de pregatire in Austria, in care au pierdut majoritatea amicalelor, iar antenorul Andone este usor nelinistit. Acesta are nevoie de un succes la Chişinău, pentru a face uitate rezultatele din Austria, dar si penru a redebuta in Ştefan cel Mare cu bine. Andone a aflat ca echipele moldoveneşti sunt de moral si ca dacă Dinamo le-ar da gol repede, ar rezolva meciul inca de la inceput. Echipa sa e la primul meci oficial din noul sezon aşa ca nu este la turaţie maxima. In plus, Andone a avut o perioada scurta de timp de a antrena jucatorii, venind la Dinamo in luna iunie. "Alb-roşii" sunt usor favoriţi in meciul de maine, dar e posibil sa se mulţumeasca si cu un meci egal (daca ar reusi si sa inscrie, totul ar fi perfect).

UEFA Europa League, Sezonul 2010-2011 –Turul II preliminar- manşa a-II-a
Data: 15.07.2010
Ora: 19:00 (netelevizat)
Stadion: "Zimbru"
Oraş: Chişinău
Arbitru: Michael Koukoulakis (Grecia)

Olimpia Bălţi - Dinamo Bucureşti
Returul, care se va disputa joi, 22 iunie, de la ora 19:45 CET, la Bucureşti, va fi arbitrat de italianul Antonio Damato.
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu