Zenit Sankt Petersburg, Hajduk Split, Mypa 47 - Cine sunt adversarele echipelor noastre

vineri, 16 iulie 2010

Distribuie si prietenilor tai acest articol :
Zenit Sankt Petersburg, Hajduk Split, Mypa 47 - Cine sunt adversarele echipelor noastre
Zenit Sankt Petersburg , fosta detinatoare a Cupei UEFA si a Supercupei Europei, antrenata de italianul Spalletti, s-a fondat în 1925, evoluând pe un stadion de 21,570 de locuri, construit pe insula Petrovsky, de unde şi-a luat şi numele. Lotul actualei echipe este unul din cele mai puternice din Rusia, având în componenţă foarte mulţi internaţionali. Dintre aceştia se remarcă portughezii Danny şi Fernando Meira, sârbul Danko Lazovic, italianul Alessandro Rosina, precum şi belgianul Nicolas Lombaerts.
În total, în lotul lui Zenit sunt nu mai puţin de 11 străini. Cei mai cunoscuţi ruşi sunt Aleksandr Kerzhakov, portarul Malafeev, precum şi fundaşul Anyukov. Portughezul Danny deţine recordul celei mai mari sume de transfer din istoria campionatului rus, cu 30 de milioane de euro.
Zenit este momentan lider neînvins în campionatul Rusiei, cu 9 victorii în 12 meciuri, la şase puncte de ŢSKA Moscova.

Hajduk Split  este una din cele mai puternice echipe ale fostului spaţiu ex-iugoslav.
Echipa croată al cărui nume se traduce "Haiduc"( de altfel termenul a venit în limba română chiar din această zonă, pe vremea când Oltenia şi Croaţia aparţineau imperiului Austro Ungar), are o istorie de 99 de ani, fiind fondată pe 13 februarie 1911. Hajduk are o poveste mai mult decât interesantă, în timpul ocupaţiei italiene a oraşului refuzând să joace în campionatul italian, păstrând spiritul patriotic croat pe tot parcursul existenţei sale.
După război a devenit cunoscuta drept "Echipa Favorită a lui Tito" şi a cunoscut o mare popularitate în toată Iugoslavia. Cea mai fericită perioadă a lui Hajduk a fost în timpul anilor '70, atunci când s-au câştigat consecutiv cinci cupe ale Iugoslaviei şi trei titluri de campioană. Din 1979, Hajduk joacă pe stadionul Poljud, arenă cu o capacitate de 34.400 de locuri. Mulţi jucători de super clasă au ieşit din Academia Hajduk Split. Alen Boksic, Robert Jarni, Slaven Bilici, Milan Rapaic, Igor Tudor sau Aliosa Asanovici sunt nume mari ale fotbalului european.
Culorile echipei sunt alb-roşu-albastru, cele ale steagului Croaţiei. Echipa are o amre rivalitate cu Dinamo Zagreb, Steaua Roşie Belgrad şi Partizan Belgrad. În total Hajduk are 15 titluri de Campioană ale Iugoslaviei/Croaţiei, 14 Cupe ale Croaţiei/Iugoslaviei, 1 supercupă a Croaţiei. Cele mai bune performanţe internaţionale sunt reprezentate de Semifinala Cupei UEFA şi a Cupei Cupelor, precum şi trei sferturi de finală în Cupa Campionilor.

Mypa 47  - Fosta echipă a lui Hyypia şi Litmanen!
Mypa a fost fondată în 1947 şi joacă pe un stadion de doar 4,167 de locuri.Numele oficial al echipei este Myllykosken Pallo -47. Mypa a promovat în Prima Ligă în 1975, dar imediat a retrogradat. Din 1992 joacă neîntrerupt în Veikkausliiga, atunci când au câştigat şi primul lor trofeu: Cupa Finlandei.
Singurul titlu a venit în 2005. În total, clubul are patru trofee, dintre care trei cupe ale Finlandei.Printre jucătorii notabili care au jucat la Mypa se numără Sami Hyypia sau Jari Litmanen.La Mypa a jucat şi un român, Vasile Marchiş, care este şi singurul român care a câştigat titlul în Finlanda. În lotul echipei Mypa se găsesc un brazilian, un tunisian-brazilian, un rus şi un canadian.
Thank you for visited me, Have a question ? Contact on : youremail@gmail.com.
Please leave your comment below. Thank you and hope you enjoyed...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu